Project Description
СЪСТАВКИ
Продукти за 4 порции:
16 миди Сен Жак
200 г белени домати
30 г масло с трюфел
Мащерка
Захар
Сол и черен пипер на вкус
Екстра върджин зехтин с трюфели
90 г крем от артишок с летен трюфел
ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ
Около 1 час
Начин на приготвяне
Нарежете чери доматите на колелца на равни части и ги поставете в тава, постлана с хартия за печене. Овкусете със сол, захар, мащерка и добавете екстра върджин зехтин с трюфели. Поставете във фурната за 3 часа при 90 °.
Приготвяне на мидите:
В тиган с незалепващо покритие загрейте зехтина с трюфел, добавете мидите и гответе от двете страни. Загрейте крема от артишок и го направете течен, като добавите малко вода, ако е необходимо.
Сервиране:
В чинията поставете крема от артишок и летен трюфел, подредете мидите равномерно и украсете с доматите конфи.